Hlavní obsah

Ve Francii udeřila bouře Amélie: 140 000 domácností bez proudu

Bordeaux

Jihozápad Francie v noci na neděli zasáhla bouře Amélie, která kvůli mimořádně silnému větru dosahujícímu rychlosti až 160 kilometrů v hodině a intenzivním srážkám ochromila život zejména v regionech u pobřeží Atlantiku. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Muž u rozbouřeného moře v Anglet na jihozápadě Francie

Článek

Vítr kácel stromy, které zablokovaly řadu místních silnic. Kvůli poškozeným sloupům elektrického vedení zůstalo bez proudu na 140 000 domácností. Silný déšť a vítr trápí i severoitalský region Ligurie.

Bouře nejvíce zasáhla francouzské departementy Pyrénées-Atlantiques, Landes, Gironde a Dordogne. Nejsilnější poryvy větru zaznamenali meteorologové v noci, přes den se má bouře pomalu pohybovat na východ a vítr bude ztrácet na síle.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Padlý strom na autobusovou zastávku v Bayonne na jihozápadě Francie.

Hasiči už v noci vyjížděli ke stovkám popadaných stromů, které na mnoha místech zablokovaly silnice i železniční tratě. Distribuční společnost Enedis uvedla, že proud dočasně nefunguje ve 140 000 domácnostech, dodávky se ale budou postupně obnovovat.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Lidé u rozbouřeného moře v Anglet na jihozápadě Francie

S nepříznivým počasím se potýká i italský region Ligurie. Městečko Sestri Levante zasáhly přívalové deště a vítr s poryvy až 166 kilometrů v hodině. Starostka varovala obyvatele, aby dnes raději vůbec nevycházeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám