Hlavní obsah

V tlačenici v Bolívii prasklo zábradlí ve 4. patře, sedm lidí zemřelo

Tragická nehoda se stala na bolívijské univerzitě El Alto. Pod náporem studentů prasklo v úterý zábradlí ochozu, 12 lidí se zřítilo dolů a 7 z nich na místě zemřelo. Ostatní byli převezeni do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil, jak se pod náporem studentů utrhlo zábradlí na bolívijské univerzitěVideo: CARLOS CATACORA, Reuters

 
Článek

Tragickou událost zaznamenal náhodný svědek. Na videu je zřejmé, že studenti na chodbě univerzity utvořili neprůchodný dav a vráželi do sebe. Místní média také uvedla, že nehodě předcházely vyhrocené potyčky mezi nashromážděnými studenty.

Odvrácená strana lockdownu: Američtí studenti páchají sebevraždy, Biden chce školy otevřít

Amerika

Podle místních vyšetřovacích úřadů se při pádu kovového zábradlí ze čtvrtého patra zřítilo 12 lidí. Sedm z nich bylo na místě prohlášeno za mrtvé a pět dalších bylo převezeno do nemocnic ve městě El Alto poblíž La Paz, uvedl ministr zdravotnictví Jayson Auza. Několik studentů mělo štěstí, že byli před pádem zachyceni ostatními. Věk obětí se pohybuje mezi 20 a 27 lety.

Bolívijský soud zastavil stíhání exprezidenta Moralese

Amerika

Ministr vnitra Eduardo del Castillo zprvu zmiňoval médiím 5 mrtvých a 3 zraněné. Celkový počet byl revidován poté, co ministerstvo zdravotnictví přezkoumalo podrobnosti případu. Del Castillo nařídil vyšetřování nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám