Hlavní obsah

V tlačenici na autogramiádě v Sao Paulu zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Tři lidé zahynuli a 39 jich bylo zraněno v tlačenici v noci na neděli SEČ na autogramiádě mexické pop skupiny RBD v nákupním středisku v brazilském Sao Paulu. V nemocnici zůstávají v pondělí dva lidé v kritickém stavu.

Článek

Tlačenice vypukla na parkovišti před nákupním střediskem Shopping Fiesta, kde se sešlo v horku na 15 000 lidí. Někteří z mladých fanoušků na své idoly čekali už od pátku. Skupina přitom pořádala autogramiádu v malém sále pro sto lidí, kde také zazpívala několik písní. Dychtiví fanoušci prorazili ocelové zábrany.

"Každý křičel bolestí a hrůzou," uvedla dvanáctiletá Julia. "Bylo to strašné," dodala. Na místě panoval neuvěřitelný chaos, rodiče hodiny hledali své potomky. Zatím se podařilo identifikovat jen dvě ze tří obětí, jsou jimi 13letá dívka a 25letá žena.

Policie se chystá obvinit pořadatele a obchodní řetězec kvůli špatné organizaci a přeplnění malého prostoru, jež vedlo k tragédii. Představitelé města žádají právní opatření proti sponzorům akce.

Teenagerská skupina RBD účinkuje v telenovele Rebelde. Od roku 2004 si získala obrovskou popularitu u dětí a teenagerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám