Hlavní obsah

V případu záhadně zmizelé ženy zatkli londýnského policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská policie ve středu oznámila zatčení jednoho ze svých příslušníků kvůli podezření z únosu a vraždy, které souvisí se zmizením 33leté ženy. Sarah Everardová je nezvěstná od minulé středy, pátrání po ní ve středu pokračovalo v britské metropoli i v nedalekém hrabství Kent.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Everardová

Článek

Právě tam kriminalisté zatkli podezřelého člena Metropolitní policie. Oficiální prohlášení neuvádělo jeho jméno, pouze to, že jde o čtyřicátníka, který slouží u jednotky pověřené ochranou parlamentu či velvyslanectví. Kromě něj skončila ve vazbě i blíže neidentifikovaná třicátnice, která podle vyšetřovatelů mohla být spolupachatelkou, uvádí zpravodajská stanice BBC.

„Tohle je vážný a významný vývoj v našem pátrání po Sarah a skutečnost, že muž, který byl zatčen, je sloužícím příslušníkem Metropolitní policie je šokující a zároveň velmi znepokojivá,” řekl člen vedení londýnského policejního sboru Nick Ephgrave.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Londýnská zastávka s letáčky o zmizelé Sarah Everardové

Po Everardové se pátrá už několik dní. Marketingová manažerka zmizela večer 3. března, když se vracela domů do londýnské čtvrti Brixtonu ze čtvrti Clapham. Ve 21:30 ji zachytila bezpečnostní kamera na ulici Poynders Road. Co se s ní dělo poté, zůstává záhadou. Detektivové dnes podle BBC kromě vybraných míst v Londýně prohledávali i objekt v obci Deal na břehu Lamanšského průlivu a les u nedalekého Ashfordu.

Policie uvedla, že zadržený strážník v čase zmizení Everardové nebyl ve službě. Zda se se ženou znal, není jasné. Kromě únosu a vraždy je podezírán i z obnažování se na veřejnosti, toto obvinění ale údajně s případem Everardové nesouvisí.

Její rodina se podle bratrance zmizelé Toma Everarda chce „soustředit na fakta”. „Musíme věřit, že se Sarah stále podaří najít a bezpečně přivést zpět,” řekl. Své spoluobčany vyzval, aby nahlásili jakékoli informace, které by mohly být relevantní, a nadále podporovali vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám