Hlavní obsah

V Moskvě byl napaden další novinář, utržil dvacet bodných ran

Moskva

O novém brutálním útoku na ruského novináře informují moskevská média. V noci na na úterý byl před svým domem na jihu ruské metropole pobodán rozhlasový moderátor Sergej Aslaňan. Útočníci polici unikají, média spekulují o akci náboženských extremistů.

Článek

Aslaňana neznámý muž vylákal z domu na ulici, kde byl šestačtyřicetiletý novinář surově napaden. Podle lékařů má dvacet bodných ran a otřes mozku, leží na jednotce intenzivní péče a byl operován. Jeho život údajně není v ohrožení.

Podle ruského serveru Life News mohou být příčinou útoku nedávné Aslaňanovy veřejné výroky o proroku Muhammadovi, které někteří věřící označili za neuctivé. Novinář, který působil v moskevských rozhlasových stanicích Echo Moskvy a Majak, je kvůli svému komentáři o islámu vystaven několika žalobám. U nemocničního lůžka ho nyní hlídá policie.

Útoky na pracovníky médií jsou v Moskvě časté. Počátkem letošního dubna neznámí pachatelé surově zbili novinářku Jelenu Milašinovou z opozičního listu Novaja gazeta. Redaktorce ukradli peníze a notebook, vyrazili jí zuby a napadli ji pěstmi a dřevěnou tyčí. V listopadu 2010 byl v centru Moskvy ubit téměř k smrti redaktor listu Kommersant Oleg Kašin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám