Hlavní obsah

V Mexiku vykolejila horská dráha, dva lidé zemřeli

Mexiko

Dva lidé zemřeli a pět dalších osob utrpělo zranění v sobotu v hlavním městě Mexika poté, co v zábavním parku vykolejil jeden z vozů horské dráhy. Informovala o tom místní média. Příčina neštěstí, které se stalo asi hodinu po poledni místního času, se vyšetřuje, uvedl deník El Excelsior.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na horské dráze v Mexiku se utrhl vozík, dva muži zemřeliVideo: Reuters

 
Článek

"Na atrakci známé jako Chiméra jsou dva mrtví (muži ve věku 25 a 30 let), kteří zemřeli po pádu jednoho z vozů horské dráhy z technické příčiny," informovala v sobotu civilní obrana mexické metropole.

Podle jednoho ze svědků neštěstí, jehož citovala místní média, vozy horské dráhy ujely část trasy a vše vypadalo v pořádku. Pak ale najednou poslední vozík soupravy vykolejil a zřítil se dolů z výšky asi 10 metrů.

Na místo dorazilo několik desítek záchranářů a celý zábavní park byl okamžitě uzavřen. Do nemocnice byly převezeny s vážnými zraněními dvě ženy ve věku 25 až 30 let.

Podle prvních informací mohla být příčinou vykolejení vozu horské dráhy mechanická závada, uvedl mluvčí místní prokuratury Ulises Lara na tiskové konferenci. Úřady případ zatím řeší jako zabití z nedbalosti.

Neštěstí se stalo v oblíbeném zábavním parku Chapultepec, který funguje už přes půlstoletí a v němž je padesátka atrakcí, včetně čtyř ruských kol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám