Hlavní obsah

V Lamanšském průlivu se převrhl člun, dospělí vyvázli, tři děti zemřely

Tři děti ve věku sedm, devět a 13 let v pondělí zahynuly po nehodě menšího rekreačního plavidla v jižní části kanálu La Manche. Člun se šesti pasažéry se z neznámých důvodů převrhl poblíž pláže u francouzské obce Agon-Coutainville. Trojici dospělých, která děti doprovázela, se nic vážného nestalo, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Záchranářský člun ve francouzském přístavu (ilustrační foto)

Článek

Na nehodu upozornil svědek krátce po 15:30. K převržené lodi se ihned vydalo plavidlo místní školy plachtění a z nedalekého Granville následně dorazil vrtulník se záchranáři.

Tři dospělí podle webu franceinfo dokázali loď opustit, děti však zůstaly několik minut uvězněné v kajutě. Když se k nim dostala pomoc, selhávala jim už srdeční činnost a nepodařilo se je oživit. Záchranáři francouzským médiím sdělili, že oběťmi jsou sedmiletý chlapec a dvě starší dívky.

Příčina převržení plavidla podle franceinfo nebyla ihned jasná. AFP uvádí, že povětrnostní podmínky byly v pondělí odpoledne v místě neštěstí podle všeho dobré, úřady žádnou výstrahu týkající se plavby na moři nevyhlásily. Událostí už se začala zabývat prokuratura ve městě Coutances.

Reklama

Výběr článků

Načítám