Hlavní obsah

V Kábulu zaútočil sebevrah na konvoj NATO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sebevražedný atentátník zaútočil v úterý v afghánské metropoli Kábulu na konvoj s vojáky NATO. Aliance oznámila, že nikdo z jejích vojáků nebyl zraněn ani zabit. Čeští vojáci, kteří slouží v Afghánistánu, jsou v pořádku, potvrdila Magdalena Dvořáková z tiskového oddělení generálního štábu. K útoku se podle televize NBC přihlásil Tálibán.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Sebevražedný atentátník útočil v Kábulu na síly NATO už 30. června.

Článek

Mluvčí afghánského ministerstva vnitra, jehož citovala agentura Reuters, řekl, že dějištěm atentátu byla čtvrť Šáha Šahída na východě města.

Policie později oznámila, že na východě Kábulu došlo k dalšímu výbuchu. Ozbrojencům se podařilo proniknout do jedné budovy poblíž sídla afghánské rozvědky.

V Kábulu je to během týdne už druhý útok na zahraniční vojáky. Sebevrah útočil na konvoj NATO také 30. června. Zabil jednoho civilistu a zranil přes 20 lidí.

Násilí se připisuje Tálibánu, který koncem dubna zahájil jarní ofenzívu a znásobil útoky na členy bezpečnostních složek. Armáda a policie mají velké ztráty, protože Tálibán otevřel fronty na několika místech.

Reklama

Výběr článků

Načítám