Hlavní obsah

V Číně se propadla zem, pohltila čtyři chodce a málem i záchranáře

Hrůzný incident se v neděli odpoledne odehrál ve městě Ta-čou v čínské provincii S’-čchuan. Před tamní nemocnicí se rázem propadla zem a pohltila celkem čtyři chodce. Zatímco dva z nich byli nalezeni krátce po kolapsu, ostatní záchranáři našli po rozsáhlé pátrací akci až v úterý. Všichni byli prohlášeni za mrtvé, píše server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pod chodci se propadl chodník, posléze i pod záchranářiVideo: AP

 
Článek

Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak se pod chodci rázem rozevřela zem, která je následně pohltila. První dvě osoby zemřely poté, co je z jámy vyprostili a odvezli do nemocnice. Údajně se jednalo o manželský pár, který uzavřel sňatek pouhých pár dní před tragédií.

Záchranáři se poté snažili pomoci další dvěma lidem, jejich vynaložené úsilí však bylo bezvýsledné. Těla muže a jeho malého syna našli po rozsáhlé pátrací akci až v úterý odpoledne.

Na záběrech je vidět, jak masa půdy při hledání pohřešovaných málem pohltila i dva záchranáře. Ti se však naštěstí na poslední chvíli stihli chytit jistícího lana. „Když jsme přijeli, jáma byla široká i hluboká asi dva metry. Během záchranného procesu však přišel další kolaps,“ vysvětlil hasič Kao Ming-jüe.

„Největší obtíž byla v tom, že povrch cesty byl tlustý a obsahoval velké množství půdy. Museli jsme přesunout bagry na nižší místa, abychom se dostali hlouběji,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám