Hlavní obsah

USA uvalily sankce na čínské firmy za zbrojní dodávky pro Írán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy uvalily sankce na osm čínských firem za to, že navzdory embargu údajně poskytly Íránu raketové komponenty. V úterý to podle agentury Reuters oznámilo americké ministerstvo financí.

Foto: Israel Defense Forces

Rakety na palubě lodi plující z Íránu, které zajistilo izraelské námořnictvo.

Článek

Washington zároveň potrestal jistou dubajskou společnost a několik osob za nerespektování amerických sankcí vůči íránskému ropnému průmyslu.

"Budeme rozhodně prosazovat naše sankce," uvedlo ministerstvo financí, které na sankční politiku dohlíží. Dodalo, že na obchodních omezeních trvá, i když se západní země snaží s Teheránem dosáhnout dohody o jeho sporném jaderném programu.

Írán se v listopadu se světovými mocnostmi předběžně dohodl na půlročním režimu, který mu zaručuje uvolnění části sankcí, jestliže omezí některé aktivity jaderného programu. Zmíněná dočasná ujednání vyprší 20. července.

Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) před několika dny zveřejnila zprávu, podle které Írán už neutralizoval polovinu zásob vysoce obohaceného uranu a nadále dodržuje podmínky prozatímní dohody o jádru.

Reklama

Související témata:

Související články

USA rozšířily sankce proti Rusku

Spojené státy zvyšují tlak na ruského prezidenta Vladimira Putina. V pondělí rozšířily své sankce vůči vybraným ruským představitelům a firmám. Moskva podle...

Výběr článků

Načítám