Hlavní obsah

Trumpovi příznivci posprejovali židovský hřbitov

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když Donald Trump Izrael podporuje, někteří jeho příznivci se antisemitskými názory netají. Znovu to dokázali v pondělí v Michiganu, když po Trumpově mítinku posprejovali židovský hřbitov v Grand Rapids.

Foto: Profimedia.cz

Nápis Trump se na židovských náhrobcích objevil poté, co měl ve městě americký prezident mítink.

Článek

Celkem šest náhrobků na židovském hřbitově Ava Achim Cemetery ve městě Grand Rapids v americkém Michiganu bylo poničeno, když na ně vandalové nasprejovali nápisy Trump a MAGA (Trumpovské heslo Make America Great Again).

Policie případ vyšetřuje, nemá však doposud žádné vodítko, které by mohlo vést k pachatelům.

Foto: Profimedia.cz

V posprejování náhrobků vidí židovská komunita snahu zastrašit voliče.

Podle prohlášení Michiganského židovského sdružení demokratů jde o „ohavný akt“, který má v předvečer voleb zastrašit demokratické voliče, zejména ty židovské. Dále v něm stojí, že se židé rozhodně nenechají zastrašit a v úterý rozhodně půjdou k volbám.

Bidena bych nejradši zbil za stodolou, prohlásil Trump

Amerika

Není to poprvé, co židovská komunita v Grand Rapids čelí podobným útokům. Loni v říjnu kdosi na vchod místní synagogy nalepil antisemitské plakáty.

Tehdy vyšetřování odhalilo, že za nalepováním plakátů stojí neonacistická skupina Vorherrschaft Division. Řada těchto neonacistických a ultrapravicových skupin právě Donalda Trumpa odporuje, byť on se od nich (někdy váhavě) distancuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám