Hlavní obsah

Trajekt se 400 lidmi na palubě najel ve Finsku na mělčinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Trajekt s více než čtyřmi stovkami lidí na palubě najel v sobotu na mělčinu u Alandských ostrovů, ležících v Baltském moři mezi Finskem a Švédskem. Nikdo nebyl zraněn, uvedla v neděli agentura DPA. Cestující podle ní stráví noc na trajektu a ráno je odvezou lodě do Švédska či Finska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Finský trajekt Viking Grace uvízl na mělčiněVideo: Reuters

 
Článek

"Lidé jsou v klidu, personál rozdává jídlo a roušky," citoval jednu z cestujících švédský deník Expressen. Trajekt Viking Grace, provozovaný finskou společností Viking Line, má kapacitu až 2800 cestujících a 500 vozidel. Kvůli koronavirovým opatřením cestovalo ale na lodi jen 331 pasažérů a 98 členů posádky.

Trajekt plul ze Stockholmu do finského města Turku a měl mít krátkou zastávku v přístavu Mariehamn, který je hlavním městem Alandských ostrovů, jež jsou autonomním územím Finska. Právě před touto zastávkou najel na mělčinu mimo přístav kvůli silnému větru.

Jde o druhou podobnou nehodu za dva měsíce na Alandských ostrovech. Téměř tři stovky lidí evakuovali záchranáři 20. září z lodě Amorella poté, co najela na mělčinu nedaleko přístavu Langnas na Alandech. Ani tehdy nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám