Hlavní obsah

Syrské letectvo zaútočilo na libanonské město

– Bejrút

Syrské vojenské letouny zaútočily v noci na pátek na území Libanonu. Při náletu zahynuli nejméně čtyři lidé, uvedly libanonské policejní zdroje. Více než tři roky trvající krveprolití v Sýrii se tak stále více přelévá i do sousedního Libanonu, uvedla agentura Reuters.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Syrský suchoj v letu

Článek

Při pěti leteckých úderech v okolí města Arsal, které leží bezprostředně na hranici mezi Sýrií a Libanonem, utrpělo zranění dalších nejméně sedm lidí.

V okolí libanonského města žijí převážně sunnitští muslimové, kteří sympatizují s povstalci bojujícími proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada.

Oblast již v minulosti několikrát zasáhly rakety. V lednu přišlo při podobném útoku o život sedm lidí a dalších 15 bylo zraněno.

Libanon, který byl zasažen vlastní občanskou válkou v letech 1975 až 1990, se nyní snaží zabránit rozšíření konfliktu v Sýrii na své území. Příliš se mu to ale nedaří a napětí v Libanonu stoupá. Libanonské šíitské hnutí Hizballáh je jedním z hlavních spojenců Damašku a tisíce jeho lidí v Sýrii bojují proti povstalcům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám