Hlavní obsah

Svědkyně: Jackson chtěl chlapce unést do Brazílie

– SANTA MARIA

Zaměstnankyně zpěváka Michaela Jacksona, která se starala o lety popové legendy, sháněla jednosměrnou letenku pro Gavina Arviza (15) do Brazílie. Spolu s ním měla ze Spojených států vycestovat i rodina chlapce. Ten tvrdí, že jej Jackson v roce 2003 na ranči Neverland sexuálně zneužil.

Článek

Cynthia Montgomeryová v úterý u kalifornského soudu v Santa Maria, který kauzu projednává, vypověděla, že letenky zamlouvala na pokyn Jacksonova pomocníka Marka Schaffela.

Ten se měl podle obžaloby spolu s dalšími čtyřmi lidmi účastnit pokusu unést rodinu Arvizových do Brazílie. Akci údajně řídil sám zpěvák, jenž  sám ale záležitost označil za vymyšlenou.

"Požádal mě (Schaffel), abych zajistila čtyři letenky pro cestující do Brazílie. Jednosměrné," sdělila Montgomeryová u soudu s tím, že telefonát vyřizovala 25. února 2003.

Cesta se měla podle plánů uskutečnit 1. března. Cílem Gavina, jeho matky a dvou sourozenců bylo brazilské Sao Paolo. Cena "výletu" dosáhla 15 092 dolarů (asi 347 tis. Kč). Provedená rezervace letenek však byla o pár dní později zrušena. "Volal mi Schaffel, že došlo ke změně plánů," konstatovala Montgomeryová.

Existují kopie objednávky

O důvěryhodnosti tvrzení Montgomeryové svědčí i skutečnost, že soud má k dispozici kopii popisované objednávky. Žaloba tak předložené skutečnosti označila za jasný důkaz nepohodlnosti Gavina a jeho rodiny pro Jacksona.

Podle ní zpěvák po odvysílání kontroverzního dokumentu BBC, v němž se přiznává ke sdílení lože s malými chlapci, zpanikařil a snažil se zbavit svědků.

Jackson čelí 10 bodům žaloby, včetně sexuálního zneužívání, únosu a podávání alkoholických nápojů nezletilým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám