Hlavní obsah

Střelec z Las Vegas podle pitevního nálezu neměl na mozku patologické změny

– Las Vegas

Stephen Paddock, který před dvěma týdny v Las Vegas divokou palbou z hotelového okna zabil 58 lidí a stovku dalších zranil, neměl v mozku žádné abnormální změny. S odvoláním na pitevní zprávu to v pátek americkým novinářům řekl lasvegaský šerif Joseph Lombardo. Vrahův mozek byla ale odeslán na detailnější analýzu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Stephen Paddock

Článek

Vyšetřovatelé stále marně pátrají po motivech masakru, kterým milionářský důchodce šokoval svět. V Las Vegas podle agentury AP očekávali, že pitva by mohla vnést trochu světla do jeho chování, které ukončil sebevraždou. Podle dosavadních policejních informací nebyl Paddock přívržencem žádného extremistického hnutí a neměl ani spojení s žádnými teroristy.

Zatím podle AP policii chybí i základní fakta do mozaiky hrůzného činu. Tento týden se podařilo zjistit, že Paddock šest minut před zahájením palby do davu postřelil bezpečnostního agenta v chodbě hotelu Mandalay Bay. Mezi střelbou na příslušníka hotelové ochranky, který utrpěl zranění nohy, a začátkem masakru uběhlo podle policie 40 sekund.

Podle dřívějších informací pálil Paddock nejen do davu pod ním, ale zasáhl i nádrže paliva na nedalekém McCarranově mezinárodním letišti. Policie dnes oznámila, že střelba do zásobníků byla záměrná. Je však prý velmi nepravděpodobné, že by se palbou mohlo uložené palivo vznítit.

Lombardo v pátek novináře informoval, že v nemocnici jsou stále hospitalizovány desítky lidí. Téměř padesát z nich je v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám