Hlavní obsah

Strana polského premiéra Millera se štěpí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Část poslanců polského vládního Svazu demokratické levice (SLD) založila novou levicovou stranu - Sociální demokracii Polska. Je v ní i maršálem Sejmu Marek Borowský. Její vznik oficiálně oznámí v průběhu pátku Z deseti poslanců SLD, kteří dříve kritizovali premiéra Millera, prý zatím vznik nové strany podepsalo sedm.

Foto: mgr. Vendulka Marečková, PČR Kutná Hora

Zástupci policie, probační a mediační služby, Centra pro pomoc obětem a další diskutovali v Kutné Hoře o pomoci obětem trestných činů

Článek

Pro menšinovou vládu premiéra Leszka Millera to znamená další obtíže při prosazování reformních zákonů. Je též možné, že Miller o svůj post přijde. I v řadách SLD zůstali poslanci a senátoři, kteří požadují jeho demisi. Údajně je pro ni i současný předseda SLD Krzysztof Janik. Miller je v současné době na summitu Evropské unie v Bruselu. Dění ve straně zatím nekomentoval.

Příčinou rozkolu uvnitř vládního Svazu demokratické levice je výrazný pokles popularity strany i vlády. Miller proto počátkem března opustil křeslo stranického předsedy. Ponechal si však post premiéra. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám