Hlavní obsah

Stav popálené dívky s maskou se zlepšuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jedním ze symbolů londýnských atentátů je snímek mladé ženy s popálenou tváří zakrytou maskou, kterou z místa tragédie odvádí dobrovolný zachránce Paul Dadge. Čtyřiadvacetiletá Davinia Turellová, jak zní jméno mladé právničky, se po prvních operacích rychle zotavuje.

Článek

"Už je jí lépe, zlepšuje se úplně dramaticky," řekla její o pět let starší sestra Louise Wellsová. "Už se zase směje a žertuje, jako dřív." 

Davinia utrpěla popáleniny v levé části obličeje. Bude muset zřejmě podstoupit mnoho plastických operací, ani ty však nezaručí, že se jí vrátí podoba, s níž ji znají její blízcí. Řada popálenin je ale naštěstí jen povrchových.

Davinia se prý vždycky zajímala o druhé a cítila s nimi. "I teď má víc obav o ostatní lidi, kteří utrpěli zranění při útocích, než sama o sebe," dodala s obdivem Louise. "A to moje sestra prodělává něco, co já bych nikdy prodělat nechtěla," přiznala médiím.

Pomoc Davinii nabídla Pam Warreová, která utrpěla popáleniny na rukou a obličeji v roce 1999 při nehodě, která si vyžádala 31 obětí na životech. Obličejovou masku musela nosit 15 měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám