Hlavní obsah

Stav Češky pobodané v egyptské Hurghadě je kritický

Káhira

Stav Češky zraněné předminulý týden při útoku na turisty v egyptském letovisku Hurghada je kritický, uvedlo v úterý české ministerstvo zdravotnictví. Žena je hospitalizovaná v jedné z káhirských nemocnic a v posledních dvou dnech se její stav náhle zhoršil. Do egyptské metropole za ní podle ministerstva odletěl tým českých zdravotníků pod vedením ředitele pražské záchranné služby Petra Koloucha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotel v egyptské Hurghadě, kde pobodali šest turistůVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli je bohužel pacientka v kritickém stavu, má maximální možnou léčbu, ale není schopna ani převozu na letiště,” citovalo v úterý ministerstvo Koloucha ve svém prohlášení. Ten z Káhiry rovněž informoval, že tři čeští lékaři a čtyři egyptští se na místě shodli, že v tuto chvíli nelze pro pacientku dělat více. Všichni tito lékaři jsou specialisté na urgentní medicínu a intenzivní péči.

Foto: Reuters

Zadržený útočník

„Stav hodnotíme jako multiorgánové selhání,” popsal situaci Kolouch. Uvedl také, že v celém průběhu léčby a podle dostupné dokumentace a informací od vedoucích lékařů nemocnice nebylo nalezeno žádné pochybení.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Hotelový resort Sunny Days El Palacio v egyptské Hurghadě, kde muž zaútočil na turistky nožem

Šestatřicetiletá Češka byla zraněna 14. července v Hurghadě, kde mladý Egypťan zaútočil nožem na turisty na pláži. Dvě německé turistky zabil a další turistky zranil, mezi nimi ženu z Česka, kterou zasáhl do nohy a do zad.

Za zraněnou Češkou odletěla do Káhiry rodina, o niž se rovněž stará tým odborníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám