Hlavní obsah

Soudce v kauze Jackson chtěl kvůli hádce přerušit jednání

SANTA MARIA

Obhájci amerického popového zpěváka Michaela Jacksona začali vyslýchat matku chlapce, který ho obviňuje ze sexuálního zneužívání. Podle očekávání výslech rychle přerostl v konfrontaci, do níž musel zasahovat soudce Rodney Melville. Během ostrých výměn mezi ženou a obhájcem hrozil, že jednání přeruší.

Článek

"Opravdu po mně chcete, abych dnes odpoledne jednání ukončil," řekl po jedné z ostrých výměn názorů mezi obhájcem a svědkyní.

Jacksonův hlavní obhájce Thomas Mesereau zahájil výslech sledem rychlých útočných otázek a chtěl, aby na ně žena krátce odpovídala. Ta se ale chtěla ke každé otázce podrobněji vyjádřit. Nepomohla ani výzva soudce, ať mluví k věci.

Všeobecně se předpokládá, že její výslech bude jedním z nejemotivnějších epizod celého procesu. Podle obhajoby stojí za obviněním právě ona ve snaze dostat z Jacksona peníze. Mesereau opakovaně tvrdí, že žena se snažila dostat co nejvíc peněz od nejrůznějších celebrit a využívala přitom těžkou nemoc svého syna. Dítě trpělo rakovinou, pak se vyléčilo.

Žaloby si prý vymýšlela i dříve

Podle obhájce žena už dříve podala několik žalob, které byly velmi sporné. Například dostala odškodné 150 tisíc dolarů poté, co tvrdila, že ji obtěžovali hlídači v obchodním domě.

Matka chlapce, kterému je dnes 15 let, se také prořekla, že si vymyslela obvinění svého bývalého muže z obtěžování dcery. "Ne, to není pravda", reagovala na obhájcova slova, když jí obvinění z roku 2000 připomněl. Po další slovní přestřelce připustila, že s takovým obviněním přišla, ale že "to bylo v rámci mnoha dalších informací" o exmanželovi.

Ve středu a ve čtvrtek ženu vyslýchala žaloba, která jí také předvolala. Při této výpovědi plakala a tvrdila, že Jackson její rodinu zastrašoval a tvrdil, že všem hrozí smrt. To vše kvůli tomu, aby natočili video, v němž by očistili Jacksona po odvysílání britského dokumentu. Zpěvák v něm řekl, že sdílí lože s chlapci.

Jackson je obžalován, že na svém ranči v únoru a březnu roku 2002 nejméně dvakrát sexuálně zneužil jejího syna. Kdyby byl uznán vinným ve všech deseti bodech obžaloby, hrozí mu až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka chlapce: Jackson olizoval synovi hlavu

Matka chlapce, který obvinil zpěváka Michaela Jacksona ze zneužívání, ve středu před soudem vypověděla, že zpěvák strašil rodinu a tvrdil, že všem hrozí smrt....

Při procesu s Jacksonem tekly slzy

Matka chlapce, jenž nařkl zpěváka Michaela Jacksona ze sexuálního zneužívání, se ve čtvrtek před soudem v kalifornském městě Santa Maria rozplakala. Důrazně...

Výběr článků

Načítám