Hlavní obsah

Soud poslal Američanku do vězení za to, že odmítla očkování svého dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm dní vězení je trest, který soud v americkém Michiganu vynesl nad Rebeccou Bredowovou. Ženě loni v listopadu nařídil, aby nechala svého devítiletého syna očkovat. Bredowová neuposlechla a za pohrdání soudem ji poslali do vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka dostala týden vězení za to, že svého malého syna nenechala očkovatVideo: WXYZ, AP

 
Článek

V americkém státě Michigan se rodiče mohou vyhnout očkování svých potomků, je-li to v rozporu s jejich osobním přesvědčením, napsal britský server Metro. Důvodem soudního řízení byl však spor v názorech mezi Bredowovou a jejím manželem.

Bredowová podle agentury AP soudkyni řekla, že „není líným rodičem“, ale „vášnivou matkou, která svědomitě pečuje o zdraví svých dětí“. Tvrdila, že její bývalý manžel, s nímž se rozvedla před devíti lety, s ní ohledně očkování sdílel dříve stejné názory, nyní prý tuto záležitost využil ke svému prospěchu.

Soudkyně Karen McDonaldová její prohlášení zpochybnila a dítě dočasně svěřila otci. Ten by o něj měl pečovat do té doby, než si Bredowová odpyká trest a synovi umožní očkování. „Chápu, že své děti milujete. Ale mám pochybnosti o tom, že nerozumíte tomu, že váš syn má dva rodiče a že i otec má právo na názor,“ uzavřela soudkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám