Hlavní obsah

Sněmovna reprezentantů schválila rezoluci k vyšetřování Trumpa. Hon na čarodějnice, reaguje prezident

Aktualizováno

Americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila rezoluci, která stanoví další průběh vyšetřování prezidenta Donalda Trumpa. Pro bylo 232 zákonodárců, všichni republikáni byli proti. Je to poprvé, co postoj k procesu vedoucímu k případnému sesazení prezidenta (impeachmentu) vyjádřila celá sněmovna a ne jen příslušné výbory či hlasití zastánci ústavní žaloby.

Foto: Leah Millis, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Rezoluce upřesňuje další postup a dává výborům pravomoc pokračovat v krocích, které nakonec mohou vést až podání ústavní žaloby.

Vyšetřování Trumpa, které se soustředí na možné zneužití pravomoci hlavy státu v souvislosti s tlakem na Ukrajinu ohledně vyšetřování bývalého demokratického viceprezidenta Joea Bidena a jeho syna, se nyní dostane do další fáze.

Formální schválení procesu impeachmentu Sněmovnou reprezentantů je „největším honem na čarodějnice v americké historii”, napsal na Twitteru Trump.

Reklama

Související články

Proti Trumpovi promluvil další agent

Další agent tajných služeb se rozhodl vypovídat proti americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi v jeho ukrajinské kauze, která se točí kolem jeho tlaku na...

Výběr článků

Načítám