Hlavní obsah

Slovensko zpřísňuje opatření

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku jsou od pondělí 15. března povinné respirátory v interiérech. Téměř polovina okresů je kvůli koronavirové nákaze v nejrizikovějším stupni.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Testování na nábřeží Dunaje (ilustrační foto)

Článek

Nošení respirátorů FFP2 bylo v zemi dosud povinné v obchodech a vozidlech hromadné dopravy, a to od 8. března. Nyní se tato povinnost rozšiřuje na všechny interiéry s výjimkou vlastní domácnosti.

Respirátory také nemusí nosit děti do ukončení prvního stupně základních škol, osoby ve vazbě a ve výkonu trestu a zaměstnanci vykonávající práci zařazenou do třetí kategorie z hlediska faktoru zátěže teplem – jde například o práci u vysokých pecí.

V exteriéru není respirátor povinný, stačí si překrýt dýchací cesty rouškou, šálem nebo šátkem.

Rouška na ulici, i když je tam člověk sám. Blatný nechce výjimky

Domácí

Na Slovensku je od 15. března ve čtvrtém, nejrizikovějším stupni varování 35 okresů, ve třetím stupni je 41 okresů a ve druhém tři okresy.

Na zhruba pětimilionovém Slovensku zaznamenali v neděli 457 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a 77 úmrtí. V nemocnicích je 3580 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 313 na JIP a 355 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 337 960 lidí, od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 8605 lidí. První dávkou bylo očkováno 417 395 a druhou 216 420 osob.

Na Slovensku po podání vakcíny AstraZeneca zemřela mladá učitelka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám