Hlavní obsah

Slovenská policie nezná místo konání SlovTeku

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Nelegální akce technařů SlovTek začne v noci na sobotu, případně v sobotu ráno v okolí Žiliny, Trenčína nebo u Banské Bystrice. Přesné místo zatím slovenská policie nezná, ale monitoruje příjezd účastníků na Slovensko. Informace vycházejí z neoficiálních informací zdrojů.

Článek

Příznivci technohudby, kteří se minulý týden pravděpodobně zúčastnili akce CzechTek, překračují postupně v malých skupinkách česko - slovenské hranice.

Auta ve špatném stavu

Policie zaznamenala příjezd asi 25 mobilních soundsystémů. Technaři zatím nezpůsobili žádné problémy. "Některým osádkám nebyl povolený vjezd na Slovensko z důvodu velmi špatného technického stavu automobilů. Poradili jsme jim, aby navštívili nejbližší autoservis," řekl Právu mluvčí slovenské policie Martin Korch.

Policie zaznamenala také skupinu francouzských technařů, kteří si rozložili stany přímo v Bratislavě pod Starým mostem na petržalské straně Dunaje. Po výzvě policie, aby se přesunuli do legálního campingu, místo opustili a přesunuli se do campingu Zlaté písky na okraji města.

Není vyloučeno, že většina technařů směřuje na povolené party Leháro FM u Trnavy a na akci Bee Free v Bratislavě na Zlatých píscích. "Situaci monitorujeme a prověřujeme možná místa, kde by se nepovolená akce SlovTek mohla uskutečnit," dodal Korch.

Vloni bez problémů

Příznivci technohudby se z CzechTeku také loni přesunuli na Slovensko, kde proti nim zasáhla policie. Akce u obce Borský Mikuláš v chráněné oblasti Záhorie totiž nebyla povolena. Z několika stovek účastníků loňského SlovTeku bylo na policii předvedeno 17 osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám