Hlavní obsah

Slovenka, která přežila pád z vyhlídky ve výšce 80 metrů, už komunikuje

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sedmnáctiletá dívka, která minulou středu spadla z vyhlídky bratislavského mostu SNP ve výšce 80 metrů, je ve stabilizovaném stavu a komunikuje. Lékaři mluví o zázraku. Server Glob.sk s odvoláním se na Národní ústav dětských nemocí informoval, že dívka se před několika dny probrala z umělého spánku a její stav se každým dnem zlepšuje.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Most SNP s vyhlídkovou věží v Bratislavě

Článek

„Prosím o trpělivost a respektování mimořádně náročné situace rodiny, lékařů a ostatního personálu kliniky. Učiní vše, aby pacientce pomohli,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

Vydání stanoviska umožnil otec dívky, aby se zabránilo šíření nepodložených informací. Některá slovenská média totiž napsala, že dívka zemřela. Deník Nový čas se za to již rodině i čtenářům omluvil.

Podle serveru pluska.sk je dívka studentkou gymnázia ve městě Nové Zámky. „Dívku už odpojili od přístrojů. Samozřejmě, ještě ji čeká léčba,“ uvedl server. Web uvedl, že dívka měla neuvěřitelné štěstí a její život pravděpodobně zachránilo to, že dopadla na zaparkovaný automobil.

Zatím není jasné, zda dívka z vyhlídky skočila, nebo spadla nešťastnou náhodou. Po pádu ji v kritickém stavu převezli do nemocnice.

Foto: Martin Mikula, ČTK

Vyhlídková věž Mostu SNP v Bratislavě

Případ vyšetřuje slovenská policie. „Všechny okolnosti případu jsou předmětem vyšetřování. Dívka s největší pravděpodobností spadla z vyhlídky situované nad mostem SNP,“ řekla bratislavská policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Na pylonu mostu SNP je restaurace UFO, z níž je přístup na vyhlídku. Ta je v nejvyšším bodě mostu a je zabezpečena zábradlím s ocelovými lany. Pod ní se nachází svažující se střecha restaurace. Toto místo patří k oblíbeným turistickým atrakcím slovenského hlavního města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám