Hlavní obsah

Šéf kanadské seznamky pro záletné po skandálu s únikem dat končí

Zakladatel a výkonný ředitel kanadského seznamovacího serveru pro záletníky Ashley Madison odstoupil. Stalo se tak po skandálu se zveřejněním databáze s údaji statisíců nevěrníků, kteří služeb seznamovacího serveru využívali. O odchodu zakladatele Noela Bidermana (44) informovala mateřská společnost Avid Life, která kontroverzní seznamku provozuje.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Noel Biderman, zakladatel seznamky pro záletníky Ashley Madison

Článek

"Tato změna je v nejlepším zájmu společnosti a umožní nám pokračovat v poskytování podpory našim členům a oddaným zaměstnancům," uvedla v prohlášení společnost Avid Life. Biderman prý odchází po "vzájemné dohodě" a s okamžitou platností. Do jmenování nového výkonného ředitele firmu povede nynější management.

Biderman seznamku pro záletníky založil v roce 2001, o šest let později web převzala společnost Avid Life Media. Internetová stránka se jmenuje podle dvou nejoblíbenějších amerických dívčích jménech své doby, Ashley a Madison.

Server, který zadaným nabízí možnost mít vedlejší poměr, se stal tento měsíc terčem kybernetického útoku, při kterém byly ukradeny údaje o více než 33 miliónech účtů. Společnost Avid Life nabídla odměnu 500 tisíc kanadských dolarů (zhruba devět miliónů Kč) tomu, kdo jí o počítačových pirátech poskytne podrobnější informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám