Hlavní obsah

Sedmnáctiletý sniper bude možná čelit trestu smrti

Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FAIRFAX

Prokurátor amerického státu Virginie Robert F. Horan v úterním předběžném slyšení žádal, aby jeden z dvojice tzv. washingtonských sniperů, 17letý John Lee Malvo, byl souzen jako dospělý a plně se tak mohl zodpovídat za své činy. Mohl by tak dostat i trest smrti. Spolupachatel, Malvův nevlastní otec John Allen Muhammad, předstoupí před soud v říjnu.

Článek

Malvo se na základě otisků prstů odebraných z vražedné zbraně před soudem zodpovídá ze tří vražd a jednoho pokusu o vraždu. "Obžalovaný by měl vládě zaplatit i 10 miliónů dolarů (asi 300 mil. Kč), jež vláda vynaložila na pátrání po zabijácích," uvedl pro tisk Horan.

Slyšení pokračuje dnes a na řadě je Malvova obhajoba. Pokud jej soud předá soudu pro dospělé, prakticky tak umožní udělení trestu smrti.

Třináct osudných výstřelů

Malvo se pokusil spolu se svým 42letým adoptivním otcem Johnem Allenem Muhammadem zavraždit 13 lidí, pět jich útočníci zranili. Jejich trestná činnost probíhala na území Alabamy, Georgie, Louisiany, Marylandu, Virginie a naposledy ve Washingtonu, D.C. Soudní přelíčení probíhá ve Virginii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám