Hlavní obsah

Sedmadvacetiletá Češka byla asi zavražděna v Izraeli

Novinky, Břetislav Tureček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Sedmadvacetiletá občanka České republiky zemřela patrně v sobotu nebo v neděli v severním Izraeli nebo na jím obsazených Golanských výšinách. Právu to potvrdily české diplomatické zdroje, přičemž z dosavadního postupu izraelských vyšetřovatelů vyplývá, že mladá žena zemřela násilnou smrtí.

Foto: Michal Mucha

Výsadkoví veteráni se senátorkou Boženou Sekaninovou ve Valdštejnském paláci.

Článek

"O smrti české občanky jsme již byli izraelskou stranou informováni, zatím ale nikoli oficiálně, a tak nemůžeme uvést její identitu," řekl Právu Petr Hladík z českého velvyslanectví v Tel Avivu. "Dnes ji ale v ústavu soudního lékařství identifikoval její přítel."

Také velvyslanec Daniel Kumermann potvrdil, že o osudu ženy již bylo informováno ministerstvo zahraničí v Praze.

Pracovala za ubytování a kapesné v mošavu

Podle neoficiálních informací pracovala mladá žena spolu se svým přítelem jako dobrovolnice v mošavu - zemědělské vesnici fungující zčásti na komunitním principu - na Golanských výšinách. "Přítel nahlásil její pohřešování v sobotu a policii upozornil i na její identifikační znaky, mj. tetování a piercing," řekl Právu Hladík. Izraelské úřady pak tělo odpovídající danému popisu objevily v okolí izraelského města Karmel.

Že nalezené ostatky patří pohřešované Češce napsal již v pondělí list Jediot Achronot a včera na své internetové stránce také deník Ha"arec.

"Přítel mrtvé ženy je na svobodě a vše nasvědčuje tomu, že je mimo jakékoliv podezření vyšetřovatelů," řekl Hladík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám