Hlavní obsah

Šedesát dní vězení za nezákonné čtení e-mailů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DENVER

Šedesát dní vězení, tak zní trest udělený v americkém Denveru ženě, která neoprávněně pročítala e-maily bývalého manžela. Rozsudek je první svého druhu na území Spojených států. Osmadvacetiletá Angel Leeová bude s ohledem na děti zpytovat své svědomí doma.

Foto: Dana Ehlová

Big Band ZUŠ Humpolec

Článek

"Soukromí je stále cennou hodnotou," zdůvodnil přísný trest soudce Richard Matsch s tím, že jeho výše by se měla stát varováním pro ostatní slídící na internetu po cizích důvěrnostech.

Více než dvě stovky e-mailů

Leeová byla odsouzena za pročítání elektronické pošty svého exmanžela  Duongladde Ramsaye. U soudu se hájila tím, že jí nešlo o získávání pikantností z jeho soukromého života, ale o informace, jak hodlá postupovat v budoucnu při výchově společných dětí.

Až do března letošního roku, kdy nezákonné sledování korespondence vyšlo najevo, přečetla odsouzená prokazatelně 215 e-mailů. Vyšetřovatelé uvedli, že Leeová si ke zpřístupnění údajů podvodným způsobem zjistila heslo svého exmanžela, jeho adresu pochopitelně znala. Jak se jí podařilo klíčové slovo vypátrat, světové agentury neuvádějí.

Domácí vězení kvůli dětem

"Je mi líto toho, co jsem provedla. Můj exmanžel se právem cítí poškozený," uvedla Leeová minulý pátek u soudu. Ramsay k činu dodal, že se cítí, jakoby se mu někdo vloupal do bytu a přečetl si jeho deník.

S ohledem na nízkých věk potomků si žena svůj trest odpyká doma v arizonském městě El Mirage.

Anketa

Počítáte s tím, že si váš e-mail může přečíst i někdo cizi?
Ano, vnímám e-mail jako pohlednici.
80,9 %
Ne, nikdy mě to nenapadlo.
19,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 278 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám