Hlavní obsah

Sebevrah zranil 22 lidí na autobusovém nádraží v Tel Avivu

– TEL AVIV

Mohutná exploze na starém autobusovém nádraží v izraelském Tel Avivu zranila nejméně 22 lidí. Uprostřed davu se odpálil sebevražedný atentátník.

Článek

Muž se podle izraelského rozhlasu odpálil přímo uprostřed davu lidí čekajících na svůj spoj na starém centrálním autobusovém nádraží. Na tomto místě šlo už o třetí bombový útok během dvou let.

Jeden ze svědků, který neuvedl svoje jméno, řekl rozhlasu, že vedle něj u stánku stál podezřelý člověk. "Pak se najednou objevili policisté, vytáhli ho pryč a začali prohledávat. Podezřelému se ale podařilo utéct a asi za pět minut se ozvala exploze," popsal, jak k události došlo.

Atentát má podle CNN jedinou oběť, samotného sebevraha, který si pravděpodobně ne příliš velké množství trhaviny přinesl na místo činu v tašce. Jedna z jeho obětí je podle zpráv ve velmi vážném stavu.

Útočil neznámý Palestinec

K zodpovědnosti za atentát se přihlásila palestinská extremistická organizace Islámský džihád, nicméně totožnost vraha neoznámila.    

Útok je prvním bombovým atentátem, který se v Izraeli stal od pátého prosince minulého roku. Tehdy terorista zabil pět lidí v nákupním středisku v pobřežním městě Netanja.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám