Hlavní obsah

Schwarzenegger na motorce havaroval, aniž by měl řidičák

CNN, Novinky, DPA, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Když kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger v neděli boural motorce, neměl vlastně vůbec právo na silnici vyjet. Vyplývá to ze sdělení losangeleské policie.

Článek

Poručík losangeleské poliice Paul Vernon totiž prohlásil, že Schwarzenegger nemá ve svém řidičském průkazu kategorii motocyklů zaškrtnutou jako vozidla, která je oprávněn na silnici řídit. Dodal, že guvernéra nepokutoval hned na místě jenom proto, že byl zraněn a potřeboval převoz a ošetření.

Místo toho protokol o nehodě předal státnímu zástupci. Ten rozhodne, zda Schwarzeneggera za jeho přestupek potrestá.

Schwarzenegger už se mezitím nechal slyšet,  že bude jezdit dál. Zdá se, že 15 stehů na horním rtu [celá zpráva] ho nezastrašilo. Není to ostatně poprvé, co měl na motorce kolizi. Boural už v prosinci 2001. Tehdy si na svém Harley Davidson zlomil šest žeber a byl čtyři dny v nemocnici.

O povolení nikdy nepřemýšlel

Samotný guvernér si zřejmě moc neuvědomuje, že jednal proti zákonům státu, v jehož čele stojí. Novinářům řekl, že se nikdy neobtěžoval o řidičák na motorku požádat, protože "o tom nikdy nepřemýšlel".

"Je to prostě jedna z těch věcí, které jsem nikdy neudělal," dodal ještě. Schwarzeneggera trochu omlouvá, že potřebné povolení kdysi vlastnil v Evropě. Od roku 1968, kdy se přestěhoval do Spojených států, ale motorku řídí nezákonně.

Guvernérova mluvčí už sdělila, že Schwarzenegger na získání potřebného povolení zapracuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Arnold Schwarzenegger se synem havarovali

S lehkými poraněními vyvázli kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se synem z dopravní nehody, která se stala v neděli poblíž guvernérova domu...

Výběr článků

Načítám