Hlavní obsah

Schwarzenegger chce křeslo kalifornského guvernéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Herec, akční hrdina Arnold Schwarzenegger (56) vstupuje do politiky. Bude se ucházet jako kandidát republikánů o křeslo kalifornského guvernéra, v němž chce nahradit demokrata Graye Davise. Záměry veřejně potvrdil ve středečním nočním televizním programu NBC "The Tonight Show with Jay Leno". V minulých dnech přitom tyto ambice několikrát odmítl.

Foto: Ing. J. Sommer

Panorama Prahy

Článek

"Politici podvádějí, obohacují se a lžou. Jedním ze zářných příkladů je právě Gray Davis. Právě on podvádí své voliče příšerným způsobem. To je také důvod, proč musí odejít a já se na jeho úřad rozhodl kandidovat," vedl Schwarzenegger v pořadu.

"Bude to jistě těžké. Jsem si jistý, že Davisovi stoupenci budou velmi tvrdí," dodal.

K těm jemnějším výhradám proti Schwarzeneggerovi přitom patří výrazy typu - "nesnesitelný člověk" či "zženštilá bytost". O kalifornské křeslo guvernéra se s hercem střetne také další z republikánů: bývalý starosta Los Angeles Richard Riordan. Právě on je prý nejžhavějším favoritem voleb.

Jasno bude v říjnu

Ostře sledované volby proběhnou v Kalifornii 7. října. Akční hrdina si přitom jednu z největších bitev musel vybojovat ve své rodině. Proti jeho kandidatuře totiž byla jeho vlastní manželka, novinářka Maria Shriverová. Ta podle posledních zpráv dala na konec manželovi spolu se čtyřmi dětmi požehnání.

Schwarzenegger tvrdí, že na náročnou předvolební kampaň už sehnal všechny nezbytné finanční prostředky.

Anketa

Souhlasíte s propojením showbusinessu s politikou?
Nevidím v tom žádný problém.
42,8 %
Jde o zneužití popularity nabyté v jiném odvětví.
26,9 %
Daná věc by se měla zakázat.
30,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 145 čtenářů.

Reklama

Související články

Terminátor 3 je obchodním hitem

Třetí pokračování akčního sci-fi filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem, který pro společnost Intermedia režíroval relativně neznámý Jonathan Mostow (Ponorka...

Výběr článků

Načítám