Hlavní obsah

Šaronova bývalá strana ho vymazala z webových stránek

Novinky, Ynetnews.com, Haaretz.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Ariel Šaron je v nemocnici sotva tři týdny, ale jeho bývalé straně Likud už to stačilo na to, aby jakoukoli stopu po něm vymazala ze svých internetových stránek. Potom, co izraelská média na tuto zahanbující skutečnost začala ve středu upozorňovat, stránka zmizela úplně.

Článek

Sekce stránek, která připomíná nejvýznamnější okamžiky z historie strany Likud sice uvádí, že uskupení vzniklo v sedmdesátých letech, kdy se několik politických frakcí rozhodlo spojit síly, nezmiňuje ale podrobnosti. Byl to přitom právě Šaron, kdo za tímto spojenectvím stál, kdo ho domluvil.

Chybí i zmínka o Šaronově roli ve válce s Libanonem, kterou tehdy vládnoucí strana Likud a její ministr obrany Šaron vedli, a další historické detaily z dějin země. Všechno v době, kdy začíná předvolební boj a Šaron už přináší politické body straně Kadima (Vpřed), kterou loni založil.  

Když se to začalo zdát přehnané i některým členům Likudu, snažil se situaci zachraňovat mluvčí strany Ronen Moše. "Stánky Likudu se v posledních třech dnech aktualizovaly a ten proces ještě stále neskončil. Vše, co chybí, doplníme," prohlásil před novináři.   

Odborníci Šaronovi nedávají naději 

Mezitím se objevily další názory na zdravotní stav Ariela Šarona. Mezi odborníky, kteří jej hodnotili na základě informací poskytnutých jeruzalémskou nemocnicí Hadassa, převažuje názor, že se Šaron nachází ve "vegetativním stavu", což znamená, že jeho tělo sice přežívá, ale mozek je kompletně mrtvý a není naděje na zlepšení, nebo dokonce uzdravení.

Oficiální informace Šaronových lékařů ale zní, že premiérův stav je nezměněný. To znamená vážný, ale stabilizovaný. Pacient se stále neprobudil z umělého spánku, i když už nedostává tlumící léky, a dýchá pomocí přístroje.

Reklama

Související témata:

Související články

Šaronovi lékaři popírají problémy

Nemocnice Hadassa v pátek popřela, že by měla nějaké potíže s léčbou izraelského premiéra Ariela Šarona. Reagovala tak na zprávy, že premiérův je stav...

Výběr článků

Načítám