Hlavní obsah

Šaron je stále v kritickém, ale stabilním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Sedmasedmdesátiletý izraelský premiér Šaron ještě stále nenabyl vědomí a dýchá pomocí přístoje. Lékaři už mu ale snížili na minimum množství sedativ. Až přestanou účinkovat úplně, bude možné zjistit, jak moc jeho mozek poškodily mrtvice a rozsáhlá krvácení.

Článek

"Jeho srdeční rytmus je pravidelný. Večer se podrobí pravidelnému vyšetření na tomografu," píše se o stavu izraelského premiéra v posledním prohlášení jeruzalémské nemocnice Hadassa, kde se léčí.

Podle lékařů bude Šaronova léčba možná trvat až několik měsíců. Jenom největší optimisté věří, že by se ještě někdy mohl vrátit do poitiky.

Kadima Šarona potřebuje

Část strany Kadima, kterou premiér před pár měsíci založil, s ním přesto počítá na první místo kandidátky pro březnové parlamentní volby. Nominací chtějí nechat pootevřené dveře pro Šaronův eventuální návrat.

Zehava Gal Onová z opozičního Merecu v reakci na to prohlásila, že vedení Kadimy tak jen zneužívá sympatií veřejnosti k Šaronovi v politickém boji. Všechny strany mají na dokončení soupisů ještě čtyři týdny, i Šaron by musel v případě uskutečnění plánu svou kandidaturu podepsat, tedy především se zcela probrat z bezvědomí.

Ve středu se také znovu ukázalo, že ani jeho kritický stav neubral Kadimě na popularitě. Oproti teorii, že "strana jednoho muže" může ztratit náskok, by podle nejčerstvějšího průzkumu voličských nálad Kadima ve 120členném parlamentu získala 44 křesel. To je o čtyři více než minulý čtvrtek, v první den Šaronovy hospitalizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám