Hlavní obsah

Saddám hrozí bojem proti USA po celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Irácký prezident Saddám Husajn v neděli prohlásil, že v případě americké invaze bude proti USA bojovat po celém světě. Na schůzce se svými hlavními spolupracovníky v Bagdádu řekl, že irácké síly způsobí velké ztráty v řadách agresorů, kteří "budou poraženi ve velkém boji proti statečným Iráčanům".

Foto: Jan Flaška

Plakát na festival Fotojatka Ostrava

Článek

"Jsme hrdé děti Iráku, porazíme je," prohlásil Saddám na schůzce, kterou přenášela místní televize. Za velkou lež označil tvrzení, že Irák má zakázané zbraně, a obvinil Spojené státy, že se samy pasují za vrchního soudce na světě.

"V Iráku nejsou žádné zbraně hromadného ničení. Dejte nám čas a nezbytné prostředky a my vyrobíme jakoukoli zbraň, kterou chtějí, a potom je pozveme, aby přišli a zničili ji," řekl. "Kdo udělal z Ameriky nespravedlivého soudce světa, aby mohl říkat, že tato země má určité zbraně, které by měly být zničeny?" zeptal se Saddám a poukázal na to, že "Spojené státy umožňují jiným, například sionistům (Izrael), vyrábět všechny druhy zbraní".

Reklama

Související články

Husajn své rakety zničit nehodlá

Irácké vedení nemá v úmyslu zničit zakázané rakety Samúd, jak to požaduje OSN. Irácký prezident Saddám Husajn to prý v pondělí prohlásil v rozhovoru...

Výběr článků

Načítám