Hlavní obsah

Ruského miliardáře srazilo v Anglii při venčení psa auto

Právo, ama, Daily Mail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při autonehodě v Británii zemřel minulý týden ruský miliardář Dmitrij Obretěckij.

Ruská policie. Ilustrační foto

Článek

Podle britské policie utrpěl devětačtyřicetiletý muž smrtelné zranění při srážce tří vozidel v obci Oxshott v hrabství Surrey v jihovýchodní Anglii. Policie oznámila, že hledá svědky nehody, ke které došlo, když podnikatel venčil psa, který také nepřežil.

Bulvární média přitom spe­kulují o „záhadné smrti ruského miliardáře“. Připomněla, že v posledních letech řada ruských emigrantů zahynula za podivných okolností. Přítel podnikatele Pavel Borovkov řekl, že nevylučuje, že Obretěckij „byl sražen záměrně“.

Série podivných úmrtí

Jedna se o nejnovější z řady záhadných úmrtí prominentních Rusů v oblasti v posledních letech. Poté, co Badri Patarkatsishvili zemřel v panství poblíž Leatherhead v roce 2008, Alexander Peripilichnyy zemřel poblíž Weybridge v roce 2012 a Boris Berezovsky zemřel poblíž Ascotu v roce 2013.

Rus postavil falešnou hranici s Finskem a vedl přes ni migranty do EU

Evropa

Na rozdíl od těchto případů není známo, že by Obretetsky vyjádřil jakoukoli opozici vůči ruskému vůdci Vladimiru Putinovi. Experti v regionu tvrdí, že oligarchové, kteří v Putinově Rusku neuvěřitelně zbohatnou, mají často tichý souhlas prezidenta.

Realitní magnát

Podle něj muž, který po­cházel z ruského Volgogradu, žil posledních osm let v Londýně a obchodoval s nemovi­tostmi a měl velký politický vliv.  Ruský podnikatel bydlel v Hamiltonově domě, nemovitosti v hodnotě 6 milionů liber v luxusní oblasti Oxshott.

Zprávy z Obretetského rodného města Volgograd ukazují, že obchodoval s Dmitrijem Tozikem, který je v současné době za mřížemi v Rusku poté, co byl loni vydán z Běloruska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám