Hlavní obsah

Rodiče padlých vojáků Blaira na tryzně nechtějí

Novinky, Rostislav Matulík, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Tony Blair by se neměl účastnit páteční vzpomínkové bohoslužby na britské oběti války s Irákem v londýnské Svatopavelské katedrále, míní pozůstalí rodiče obětí. Za nevhodnou označují také účast ministra obrany Geoffa Hoona.

Foto: Petra Kučerová

Diakonie Broumov pořádá jednu z největších celorepublikových sbírek na podporu potřebných, pravidelně se do ní zapojuje i Diakonie Uherské Hradiště

Článek

Deníku The Daily Telegraph to sdělil jménem pozůstalých 51 britských obětí Velšan Gordon Evans, jehož 24letý syn Llewelyn zahynul při pádu helikoptéry v Kuvajtu jen několik hodin po zahájení útoku na Irák. Spolu s ním nalezlo smrt v troskách vrtulníku dalších 11 mužů.

"Nebýt Blaira, nebylo by třeba žádné smuteční bohoslužby. Je to lhář, který dobře věděl, že Saddám nejenže nemůže udeřit na Británii, ale není schopen ohrozit ani Kypr," uvedl Evans, jehož syn byl navzdory věku veteránem z operací v Afghánistánu a Sieře Leone.

Bohoslužby se má účastnit na dva tisíce lidí včetně královny Alžběty II. a následníka trůnu prince Charlese. Downing Street v reakci na výzvu uvedl, že o nepřítomnosti Tonyho Blaira nemíní vůbec diskutovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám