Hlavní obsah

Rekordní výhru vzal jediný tiket

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Severoitalské hranice čelily ve středu náporu sázkařů, kteří přijížděli do země v naději, že uhodnutím šesti čísel z devadesáti získají nejvyšší výhru v loterii, o jakou se kdy v Evropě hrálo. Turisté-sázkaři z Francie, Švýcarska, Rakouska a Slovinska houfně skupovali tikety na středeční losování hry Superenalotto, v němž první cena činila 66 miliónů eur (téměř dvě miliardy korun).

Foto: František Hladil, ZOO Zlín

První mládě zoborožce bělovlasatého, které se narodilo v ČR.

Článek

Podle italské televize se při večerním tahu našel tiket, který obsahoval všech šest správných čísel. To se nepodařilo již půl roku a proto jackpot narostl do evropsky rekordní výše. Vítězná sázenka byla podána v obci Veduggia Con Colzano, čtyřtisícovém městečku poblíž Milána. Další dva výherci, z Říma a Katánie, dostanou za druhé ceny po necelém miliónu eur.

"Od středoškoláků po penzisty si to každý chce zkusit. Dokonce i těch, kteří nikdy předtím nesázeli, se zmocnila vidina ceny, jež by změnila jejich životy k nepoznání. Bary a trafiky po celé Itálii jsou v obležení. Do hry se zapojili také turisté. Nejlevnější tipovací lístek stojí jedno euro, ovšem obrovský zájem zaznamenaly společné sázky, u nichž se pak první cena rozděluje mezi řadu hráčů podle výše jejich podílu," uváděla ještě před tahem římská zpravodajka BBC Frances Kennedyová.

Přední italská organizace na ochranu zákazníků varovala, že lidé se stávají na loterii závislí. Ale výzvy, aby byl stanoven strop nejvyšší možné výhry, zůstávají vesměs bez povšimnutí. V USA padl letos v červenci jackpot ve výši 261,2 miliónu dolarů (asi 7,2 miliardy Kč) v loterii Powerball a rozdělili si ho ve městě St. Louis dva šťastní držitelé tiketů. Sázkové šílenství se patrně nevyhne ani České republice, kde jackpot hry Sportka vystoupal na částku na 101,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám