Hlavní obsah

Ředitel uprchlického tábora v SR patřil do bandy převaděčů

Právo, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA

Ředitel uprchlického tábora v západoslovenském Adamově, 52letý Daniel M., byl včera obviněn z převaděčství nelegálních migrantů. Jak oznámila slovenská policie, patřil tento zaměstnanec slovenského ministerstva vnitra do mezinárodní skupiny převaděčů, která uprchlíky přepravovala do Rakouska v nákladních železničních vagónech, nebo je převáděla přes zelenou hranici.

Foto: Martin Kovalský

Diskuze s náměstkem ministra průmyslu a obchodu

Článek

Podle policie tak překročilo slovensko-rakouské hranice nejméně 115 uprchlíků a při pokusu o přechod hranice bylo zadrženo 263 lidí.

"Migranti, kteří byli umístěni v adamovském táboře, dostali od ředitele propustky. Legálně tak opustili tábor a následně je převaděči ve skupinách do 15 členů dostali přes rakouské hranice," uvedl na tiskové konferenci Miroslav Záborský z Úřadu hraniční a cizinecké policie.

Gangu šéfovali občané Arménie a Ázerbájdžánu, ale její součástí bylo také osm Slováků. Ve vazbě je celkem jedenáct lidí. Skupina inkasovala od každého uprchlíka 200 až 600 amerických dolarů (4800 až 14 400 korun). Zisk skupiny se odhaduje na dva milióny slovenských korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám