Hlavní obsah

Rakouská policie opět zatýkala kvůli útoku na ambasádu USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

V souvislosti s pondělním pokusem o bombový útok na americké velvyslanectví ve Vídni byl v noci na úterý v dolnorakouském Tullnu zadržen druhý podezřelý. Informovala o tom mluvčí Úřadu na ochranu ústavy a pro boj proti terorismu Doris Edelbacherová. Spekulace některých rakouských novin, podle nichž útočník jednal podle instrukcí druhého zadrženého, však zpochybnila.

Článek

Pachatel předpokládaného pokusu o teroristický útok, dvaačtyřicetiletý muž z Bosny, byl vyslýchán až do ranních hodin, jeho kusé a zmatené výpovědi však podle Edelbacherové nepřinesly skoro žádné objasňující informace.

Jedním z mála konkrétních údajů bylo právě jméno muže z Tullnu, který byl v noci zadržen. Podle vyšetřovatelů je však spíše pravděpodobné, že pachatel uvedl jméno svého známého proto, aby se pokusil svést vinu na někoho jiného.

Batoh plný výbušnin

Podezřelý se dal na útěk ve chvíli, kdy detekční rámy ve vchodu upozornily na výskyt kovových předmětů v jeho zavazadle. Ve vedlejší ulici batoh odhodil, ale vzápětí byl zadržen.

Případy se množí

V Rakousku, jehož představitelé opakovaně ujišťují, že zemi nehrozí žádné bezprostřední teroristické nebezpečí, je to v krátké době již druhý případ zatčení osob podezřelých z terorismu.

Reklama

Související články

V Rakousku zatkli tři muslimy kvůli videu

V Rakousku byli ve středu kolem poledne zatčeni tři lidé kvůli výhružnému videu s islamistickým obsahem, které bylo zveřejněno na internetu v březnu. Podle...

Výběr článků

Načítám