Hlavní obsah

Putin vysvětlil, proč Porošenkovi neodpovídá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu vysvětlil, proč od prudkého zhoršení vztahů s Ukrajinou kvůli incidentu v Kerčském průlivu nereaguje na pokusy ukrajinského prezidenta Petra Porošenka navázat telefonický kontakt. Šéf Kremlu se podle vlastních slov nechce zaplétat do Porošenkových „hloupých kombinací“.

Foto: Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Nejde o to, že se vyhýbám a nechci s Petrem Alexejevičem mluvit. Jen se nechci nechat zatáhnout do jeho volební kampaně,“ řekl Putin. Protivník prý obratně využívá provokace ke svalování viny na Rusko, aby se pak mohl prezentovat jako úspěšný krizový manažer.

Porošenko ve středu oznámil, že se představitelé ukrajinského pravoslaví sejdou v sobotu 15. prosince v Istanbulu, aby debatovali o vzniku nové, tzv. autokefální církve. Ta by se měla vyvázat ze závislosti na větší a vlivnější ruské pravoslavné církvi.

Foto: Mykhailo Markiv, ČTK/AP

Ukrajinský prezident Petro Poroshenko na zasedání Národní rady pro bezpečnost a obranu

V pondělí ukrajinští policisté a agenti tajné služby SBU prohledali v Kyjevě, Žytomyru i na dalších místech budovy patřící třem biskupským úřadům pravoslavné církve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám