Hlavní obsah

Protesty odborářů v Bruselu vyústily ve střety s policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Demonstrace 60 tisíc lidí proti úsporným opatřením prosazovaným středopravou vládou v Bruselu se neobešla bez dramatického závěru. Proti zhruba stovce výtržníků, kteří akci narušili, musela zasáhnout policie vodními děly. Zraněno bylo několik lidí včetně jednoho policisty, uvedla v úterý agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty odborářů v Bruselu vyústily ve střety s policiíVideo: AP

 
Článek

Průvod se zrovna rozcházel u jednoho z bruselských nádraží, když na místo dorazila asi stovka lidí, kteří na policisty začali házet kameny a další předměty. Policie odpověděla vodními děly. Někteří z výtržníků měli podle agentury AFP tváře zahalené šátkem nebo plynovou maskou.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Police v Bruselu zasáhla proti výtržníkům, kteří narušili demonstraci proti úsporným opatřením.

Demonstraci svolaly odbory na protest proti sociální a ekonomické politice vlády, která podle nich hluboce zasáhne základy belgického sociálního státu.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Zruba stovka výtržníků házela po policistech kameny a další předměty.

Odbory tvrdí, že politika volného trhu prosazovaná liberálním premiérem Charlesem Michelem stojí jednu rodinu v uplynulých dvou letech měsíčně 100 eur (přibližně 2700 korun). Nenaplnily se prý přitom sliby, že vzniknou nová pracovní místa. Odbory chtějí, aby se vláda raději věnovala daňovým únikům.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Evropské unie v Bruselu

Reklama

Výběr článků

Načítám