Hlavní obsah

Proces se zpěvákem Jacksonem nejdříve v září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Soudce v kalifornském městě Santa Maria v pátek navrhl, aby proces s americkým popovým zpěvákem Michaelem Jacksonem začal 13. září. Jackson je obviněn ze sexuálního zneužívání dítěte.

Foto: archiv autora

Zpěvák Petr Kolář vystoupí v Domě kultury v Kroměříži.

Článek

Soudce Rodney Melville při předběžném slyšení sice navrhl datum pro proces přitahující ohromnou pozornost médií a veřejnosti, ale dal najevo, že může být ještě posunuto.

"Myslím, že bude obtížné vše připravit vzhledem k velkému množství jednotlivých elementů," řekl Melville. I tak je podle něj lepší stanovit aspoň předběžně datum, než čekat na skončení "vyšetřování, které se zdá být nekonečné".

Jacksonův obhájce Thomas Mesereau proti stanovení data protestoval s tím, že obhajoba nedostala od žalobců všechny relevantní důkazy. Pětačtyřicetiletý Jackson se dnešního jednání nezúčastnil a k soudní budově se dostavilo jen pár jeho fanoušků.

Dožaduje se snížení třímiliónové kauce

Soudce Melville také vyslechl argumenty obhajoby požadující snížení kauce, která nyní činí tři milióny dolarů, ale zatím v tomto směru nijak nerozhodl. Mesereau řekl, že podle precedentů v obdobných případech by měla kauce dosahovat nejvýše 435 000 dolarů.

Prokurátor Ron Zonen zopakoval obavu, že by při nižší kauci mohl Jackson uprchnout do zahraničí, zejména do zemí, které nemají se Spojenými státy dohodu o extradicích.

Jackson, kterému hrozí v případě odsouzení přes 20 let vězení, tvrdí, že je nevinen. Již dříve řekl, že obvinění jsou "velkou lží" s cílem dostat z něj peníze. Nedávno vyměnil advokáty, protože ti bývalí prý dostatečně nehájili jeho zájmy a nezabránili procesu.

Reklama

Související články

Michael Jackson: Ve hře je můj život

Americká popová legenda Michael Jackson (45) považuje proces, v němž se bude zpovídat ze sexuálního obtěžování dětí, za dramatické ohrožení své osoby....

Jackson si vyslechl obvinění, cítí se nevinen

Americký popový zpěvák Michael Jackson si v pátek u soudu v kalifornské Santa Marii vyslechl obvinění ze sexuálního zneužívání dítěte, z pokusu o únos dítěte,...

Výběr článků

Načítám