Hlavní obsah

Princ si nepamatuje ženu, kterou prý nutil k sexu

Britský princ Andrew si nevzpomíná na setkání s Virginií Robertsovou, jednou z obětí amerického miliardáře Jeffreyho Epsteina, která tvrdí, že byla donucena k pohlavnímu styku s princem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Britský princ Andrew

Článek

„Nevybavuji si, že bych se s touto dámou vůbec někdy setkal,“ řekl princ Andrew v sobotu britské stanici BBC.

Robertsová ve výpovědi před soudem letos v srpnu sdělila, že k vynucenému sexu s princem došlo v roce 2001 v Londýně a později ještě dvakrát v New Yorku a na Epsteinově soukromém ostrově v Karibiku. „Princ přesně věděl, co dělá, a doufám, že bude čestný,“ zdůraznila Robertsová. Její právník Jack Scarola řekl listu The Times, že „princ by se měl podrobit v USA výpovědi pod přísahou“.

Média zveřejnila fotografii, na níž princ drží tehdy 17letou Robertsovou, dnes vdanou Giuffreovou, kolem ramen. Andrewovi stoupenci namítají, že je to fotomontáž.

Miliardář Jeffrey Epstein byl odsouzen za sexuální delikty už v roce 2008, kdy dostal trest rok a půl vězení. Z trestu si však odseděl jen 13 měsíců, ve věznici však jen přespával, aby mohl nadále pracovat.

Princ Andrew ví, co udělal, řekla Epsteinova oběť

Evropa

Kvůli novým obviněním byl miliardář v červenci tohoto roku vzat opět do vazby. 10. srpna se ve své cele oběsil, sebevraždu potvrdila pitva. K Epsteinovým přátelům kromě prince Andrewa patřili i další známé osobnosti, například Bill Clinton či Donald Trump.

Reklama

Výběr článků

Načítám