Hlavní obsah

Princ Harry do Iráku nepojede, ohrazuje se vláda

LONDÝN

Britský ministr obrany musel ve středu důrazně popírat zprávy, že princ Harry pojede brzy jako velitel jednotky sloužit do Iráku. S informací přišel bulvární list London Evening Standard.

Článek

Harrymu je 21 a v dubnu by měl dokončil výcvik na vojenské akademii. Podle novinových spekulací se má Harry připojit k první mechanizované brigádě, která se v květnu 2007 přesune do Basry v jižním Iráku. Pravděpodobně se zúčastní nebezpečné mise na hranicích s Íránem, dohadovaly se noviny.

"To je čistá spekulace," zaznělo okamžitě z ministerstva obrany. Podle našich plánů se do Iráku po prvním květnu tohoto roku nechystá žádná britská jednotka.          

Princ Harry v minulosti opakovaně prohlásil, že je "pevně rozhodnutý" sloužit své zemi a nechce, aby ho velitelé v případných bojových akcích drželi mimo první linie.

Na instruktory vojenské akademii Sandhurst, kde právě dokončuje svůj důstojnický kurz, prý Harry svými výkony udělal velký dojem. "Pro ministerstvo by to byla velká ostuda, nepustit ho do akce, protože je to skvělý důstojník, poznamenal pro britský deník Daily Telefraph jeden ze starších sandhurstských instruktorů.

Princ Harry je po svém otci Charlesovi a starším bratru Williamovi třetím v pořadí následnictví britského královského trůnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám