Hlavní obsah

Princ Charles ztrácí oblibu veřejnosti

– LONDÝN
Novinky, rm, Právo

První zřetelný dopad skandálu s údajnou homosexualitou britského korunního prince Charlese zaznamenaly nejnovější průzkumy, podle nichž si pokračování monarchie po smrti nynější panovnice Alžběty II. přeje pouhých 30 procent Britů.

Článek

"Kampaň proti princi se vyvíjí velmi úspěšně," konstatoval o víkendu deník The Daily Telegraph. Na 55 procent respondentů se totiž shodlo, že obvinění vznesená bývalými sluhy prince silně poškodilo.

Myšlenku, že by se Charles měl raději vzdát trůnu a předat jej svému synovi, který by vládl jako William III., nyní podporuje plných 45 procent dotázaných.

Útok na monarchii kvůli čtenosti

Ani bulvární deníky však nevycházejí z průzkumů nejlépe. Dvě třetiny Britů se domnívají, že listy by neměly za skandální informace o údajném přistižení prince se sluhou platit bývalým komorníkům horentní sumy.

Naprostá většina dotázaných také nevidí za útoky deníků na monarchii nic než nevybíravý boj o čtenáře a zisk.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Charles prý měl sex s mužem

Británií otřásá sílící skandál, který může mít podle některých pozorovatelů zásadní dopad i na následnictví trůnu: princ Charles totiž čelí tvrzením,...

Camilla se zastala Charlese

Do skandálu, který otřásá Velkou Británií v souvislosti s údajným Charlesovým stykem se svým poradcem Michaelem Fawcettem, zasáhla Camilla Parker-Bowlesová.

Výběr článků

Načítám