Hlavní obsah

Při atentátu v Rijádu zemřelo 10 civilistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIJÁD

Atentátník sebevrah zabil ve středu v saúdskoarabském Rijádu devět osob. K útoku došlo nedaleko ministerstva informací. Nálož byla vyhozena z projíždějícího vozidla a na místě usmrtila vedle civilistů rovněž atentátníka. Dalších 72 osob bylo zraněno.

Foto: Archív: Miracle Film

Malá z rybárny vás zve na výstavu do Malostranské besedy v Praze! Pojďte se dotknout filmových hvězd dříve, než vstoupí na plátna kin!

Článek

Svědci popisují, že černý dým zavalil celé centrum města. Bezpečnostní složky záhy napadenou oblast uzavřely. Přístup do ní mají jen vozidla záchranné služby, policie a vojáci.

Podle vyšetřovatelů byl útok na ministerstvo součástí řetězce plánovaných atentátů. Arabské sdělovací prostředky v této souvislosti přinesly informace, že policie těsně před explozí zneškodnila pět nastražených bomb.

Saúdskoarabské úřady v souvislosti s dnešním případem uvedly, že počátkem týdne na několika místech zajistily čtyři tuny výbušnin. Americké úřady už minulý týden vyzvaly všechny své občany, aby upustili zemi.

Reklama

Související články

V Saúdské Arábii objeveno doupě teroristů

Výbušniny, ruční granáty, střelivo a samopaly objevila saúdská policie poté, co zaútočila na úkryt muslimských radikálů, který v oficiálním prohlášení označila...

Výběr článků

Načítám