Hlavní obsah

Pozůstalí po obětech lodního neštěstí vyplenili kanceláře firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Tisíovka pozůstalých po obětech pátečního lodního neštěstí, kdy se potopila loď As-Salám Boccaccio 98 s 1400 lidmi na palubě, vyplenila v pondělí kanceláře provozovatele trajektu As-Salám Maritime v egyptském města Safaga. Podle ranní bilance lodní společnosti As-Salám Maritime Transport přežilo lodní neštěstí v Rudém moři 426 lidí. Vytaženo bylo 195 mrtvých těl, dalších 694 lidí je pohřešováno.

Článek

Společnost neupřesnila, proč je celkový počet lidí na palubě, jež v bilanci uvádí, zhruba o stovku nižší, než počet 1400 osob, který od pátečního neštěstí uvádějí oficiální zdroje. Většina nezvěstných je asi už po smrti. Rudé moře se hemží žraloky.

Několik set lidí vtrhlo do sídla firmy, kde zničili nábytek, který vyházeli z oken. Spálili taky velkou fotografii potopené lodi. Policie k jejich rozehnání musela použít slzný plyn.

Na tragédii nese vinu kapitán. Když na lodi vypukl požár v podpalubí, nevrátil se do 30 kilometrů vzdálené Saúdské Arábie, ale pokračoval do170 kilometrů vzdáleného Egypta. Ve snaze uhasit oheň, nabral do lodi tolik vody, až se potopila. [celá zpráva]

Podle pondělního vydání káhirského listu Džumhuríja bangladéšský kapitán zachránil z moře 37 lidí, není však jasné, zda jsou už započítáni k zachráněným. Česká televize uvedla, že se v pondělí ráno podařilo zachránit dalších šest lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám