Hlavní obsah

Potápěče vylovili z moře po třech dnech živého

– WELLINGTON

Tři dny strávil v moři novozélandský potápěč Robert Hewitt, mezi jehož předky jsou i Maorové, než ho ve středu zachránili poblíž hlavního města Wellingtonu. Bývalého potápěče námořnictva nalezli jeho kolegové. Muž byl totálně dehydrovaný, hladový a prostydlý. Neměl vodu na pití a snědl jen langustu a čtyři mořské ježky, které ulovil dříve, než ho odnesl proud.

Článek

"Myslel jsem, že to bude moje poslední noc," řekl poté, co jej zachránili. Už trpěl halucinacemi. "Opravdu jsem si ve středu odpoledne myslel, že jsem doma. Začal jsem vyndávat některé své vybavení a motal se kolem, jako bych se ztratil," uvedl.

Přiznal, že naději v záchranu ztratil, když zjistil, že je unášen na sever podél pobřeží. Po vylovení ale začal záhy žertovat: "Ztratil jsem pár kilo, ale možná to byla kila, která jsem potřeboval shodit."

"Po první noci jsem věděl, že jedna langusta a čtyři mořští ježci mi dají dost živin na čtyřiadvacet hodin. Musím ale říci, že jsem umíral žízní." Zvládal to tím, že se snažil vcítit do dětí v zámoří, které nemají co pít.

Reklama

Výběr článků

Načítám