Hlavní obsah

Policisté na letišti v Paříži zastřelili muže, nožem ohrožoval cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při potyčce ve středu ráno policie na francouzském letišti Charlese de Gaulla (Roissy) v Paříži zastřelila muže. Podle zpráv francouzského serveru BFMTV ohrožoval cestující nožem a neuposlechl výzev policistů. Poté, co se je pokusil napadnout, jej strážník střelil do břicha, muž následně zraněním podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Charlese de Gaulla (Roissy) u Paříže.

Článek

Ke konfrontaci došlo ve veřejné části francouzského letiště u terminálu 2F. Dotyčný nejprve vykřikoval nadávky, poté odešel, ale vrátil se s nožem. Pohraniční policie muže, který podle ní patřil mezi bezdomovce, několikrát vyzývala, aby nůž odložil.

Ten však neuposlechl a nakonec se rozběhl se zbraní směrem ke strážníkům. Jeden z nich ho střelil do břicha. Muž poté zraněním podlehl, informoval francouzský server BFMTV s odkazem na zdroj blízký vyšetřování.

Fotograf agentury AFP, který se stal svědkem potyčky, popsal, že šlo o  muže velké postavy a černé barvy pleti.

Policisté na letišti v americkém Dallasu zneškodnili střelkyni. Hrozila ho vyhodit do vzduchu

Zahraniční

Francouzské bezpečnostní složky jsou od vln teroristických útoků v roce 2015, při nichž zemřelo více než 250 lidí, obzvlášť ostražité. Osamocení útočníci si často jako terč vybírají právě policisty.

Podobný incident jako ten na pařížském letišti se v červenci odehrál v americkém Dallasu. Žena se zbraní vyhrožovala, že letiště vyhodí do vzduchu. Strážníci ji postřelili a nyní čelí vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám