Hlavní obsah

Policie v New Yorku zastřelila ženicha v den svatby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V den svatby byl zastřelen ženich, který opouštěl striptýzový bar, kde se loučil se svobodou. Paradoxně byl zabit newyorskými policisty, kteří se domnívali, že ve voze jsou ozbrojení drogoví dealeři.

Článek

Ženich byl na místě mrtvý, jeden z jeho společníků bojuje v nemocnici o život. Policie podnik sledovala kvůli podezření, že v něm dochází k nelegální prostituci a prodeji drog. Na odjíždějící automobil začala střílet údajně z obavy, že muži jsou ozbrojeni.

Oslavující trojici už v klubu sledovali policisté v civilu, kteří po jejím odchodu upozornili na možné nebezpečí kolegy hlídkující před podnikem. Ti vypálili celkem 50 ran, z nichž 21 zasáhlo vůz. Uvnitř auta však policisté žádné zbraně nenašli. Zda byl jejich zákrok oprávněný, se v současnosti vyšetřuje.

Rodina zastřeleného Seana Bella je v šoku. Třiadvacetiletý muž si měl týž den za přítomnosti 250 pozvaných svatebních hostů vzít za ženu svou snoubenku, s níž má už dvě děti; jedno tříleté a druhé pětiměsíční.

Na stranu policie se mezitím postavil newyorský starosta Michael Bloomberg, podle nějž se muži zákona jen snažili předejít možné střelbě ze strany podezřelých.

Newyorská policie má již z minulosti na svém kontě několik podobných "přehmatů". Před třemi roky zastřelila čtyřmi kulkami Afričana Ousmaneho Zongoa během razie ve skladu, kde pracoval. V roce 1999 byl 19 ranami ve čtvrti Bronx zabit Amadou Diallo. Ani u jednoho z nich nebyla objevena žádná zbraň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám